Generelle forhold som bør vurderes ved kjøp av bruktbil

Uavhengig om du skal kjøpe dieselbil, bensinbil eller elbil må du vurdere følgende forhold før kjøpet:

  • Passer bilen til ditt bruk?
  • Service- og verksted historikk; serviceheftet bør være komplett utfylt, signert og stemplet.
  • Tilstand; EU-kontroll og tilstandskontroll av autorisert verksted
  • Årsmodell, kilometerstand, tidligere skader, rust etc.
  • Heftelser på bilen

Dersom du skal kjøpe elbil er det flere andre momenter du bør tenke på. Disse kan du lese mer om her!

Rekkevidde og lading

For å unngå ubehaget knyttet til “rekkeviddeangst” er det viktig å vurdere om elbilens rekkevidde stemmer overens med ditt behov. Denne er normalt oppgitt i henhold til WLTP standarden som måler maksimal rekkevidde for elbiler ved blandet kjøring. I praksis vil imidlertid ofte reell rekkevidde være noe lavere enn oppgitt maksimal kjørelengde, også for nye biler. Ved kjøp av brukt elbil må du også huske på at batteriets kapasitet - og dermed bilens rekkevidde - normalt reduseres over tid. Dog holder batteriene på elbiler seg normalt godt og mye bedre enn det vi er vant til fra f.eks. mobiltelefoner.

For å begrense ladekostnaden og unngå mye “plunder og heft”, er det viktig å ha lademuligheter hjemme. Muligheten for hurtiglading er det også viktig og tenke på, spesielt om du planlegger å benytte bilen på lengre turer der hvor det behøves ladig underveis. Sjekk av ladekabler og deres tilstand er forøvrig et “must” for alle elbiler. Det bør kontrolleres at ladepluggen er uskadd og passer til ladestasjonen du tenker å benytte. Det er også viktig å sjekke at alle elektriske funksjoner virker, og spør gjerne om bilen har eller har hatt noen problemer.

Garantivilkår og dokumentasjon av batteriets tilstand og kapasitet

Det er viktig å undersøke garantivilkårene for batteriene, i tillegg til garantien for selve bilen. I Norge er som regel batterigarantien på 8 år og 160.000 km (det som inntreffer først), mens nybilgarantien som oftes er 5 år og 100.00 km. For å være sikker på batteriets tilstand kan det være lurt å be om dokumentasjon på batteriets kapasitet fra selger eller verksted

Er bilen tilpasset nordiske vinterforhold?

Siden elmotoren ikke avgir varme på samme måte som en bensin eller diesel motor, er det viktig å sjekke at elbilen er tilpasset norske vinterforhold. Det er derfor viktig at bilen har batterivarmer. Bruk av batterivarmer sikrer at kjørelengden ikke reduseres uforholdsmessig mye ved lave temperaturer. Videre kan det være lurt å sjekke at setevarmen virker og om bilen har varme i speil, vinduer og ratt. Ved kjøp av elbil fra utlandet er det ekstra viktig å være oppmerksom på disse forholdene, da “vinterpakke” ikke nødvendigvis er vanlig i andre land.

Kjøp av elbil gjennom Rebil

Rebil har et stort utvalg av elbiler og ca 70 prosent av selskapets omsetning består i dag av elbiler. Rebil gjennomfører en omfattende tilstandskontroll av alle bilene de selger og utarbeider  en egen tilstandsrapport for hver av bilene.

Rebil tilbyr dessuten:

  • Nybilgaranti opp til 5 år/100 000 km fra registreringsdato
  • Henting og levering på dagen (gratis for alle med postnr under 4000)
  • Komplett servicehistorikk for alle biler vil tilbyr og garanti mot tidligere større skader
  • Tilbud på forsikring og finansiering
  • En trygg og lettvint prosess, hele kjøpsprosessen kan gjøres online rett fra din sofa!

Hos Rebil kan du bytte inn din gamle bil mot en ny bil på gunstige betingelser. Rebil er rangert som bruktbilforhandler #1 i Norge av våre kunder!

Les mer om Rebil og se alle våre bruktbiler her.

Selg bilen med 4 enkle steg

Fyll ut reg.nr og kilometerstand for å se om vi kan kjøpe bilen din

Oops! Something went wrong while submitting the form.