• 14 dagers åpent kjøp
  • Innbytte på alle biler
  • Grundig tilstandssjekk og garanti
  • Gratis levering av din nye bil
Se våre biler
FAQ kjøp av bil
Hva skal jeg velge av egenkapital og nedbetalingstid?

Man kan velge egenkapital fra 0% og nedbetalingstid opp til 10 år. Hva man bør velge avhenger av personlig økonomi. Lavere egenkapital og lengre nedbetalingstid gir et lavere månedsbeløp, men man har samtidig nedbetalt mindre på lånet hvis man selger bilen etter noen år. Motsatt kan man få større trygghet ved å velge mer egenkapital og kortere nedbetalingstid. Hvis du lurer på noe om finansiering er vi tilgjengelige på chat, telefon og i vårt showroom hver dag.

Når får jeg svar på lånesøknaden?

De fleste søknadene behandles automatisk, og du får svar på sekunder. I enkelte tilfeller må søknadene kontrolleres manuelt eller det kan være nødvendig med noe mer informasjon.

Er lånesøknaden bindende?

En lånesøknad er ikke bindende. Det eneste som skjer hvis du søker om finansiering til en bil er at du får svar på om du fikk lånet godkjent eller ikke. Hvis man får godkjent en lånesøknad kan man til-og-med signere dokumenter uten at lånet utbetales eller at man forplikter seg til noe - utbetalingen av lånet skjer først senere ved evt. godkjenning av eierskiftet med BankID.

Kan jeg få lån når jeg skal kjøpe bilen?

Du kan enkelt få finansiering hvor du får svar på søknaden med noen få tastetrykk når du starter bestillingen. Her kan du velge fra 0% egenkapital og tilpasse nedbetalingstiden så månedsbeløpet og risikoprofilen passer din økonomi. Vi er tilgjengelig på chat, telefon og mail hverdager fra 8:00-22:00.

Hva gjør jeg med forsikring på bilen?

Vi har valgt å samarbeide med Gjensidige Forsikring, som vi mener gir deg den beste kundeopplevelsen. Gjennom oss får du den første måneden kostnadsfri og kan si opp forsikringen når du vil. Etter den første måneden blir forsikringen videreført til den prisen Gjensidige opplyser deg om.

Hvor lang garanti er det på bilen?

Alle bilene våre har minimum 6 mnd garanti, men er i de fleste tilfeller lenger. Dette kan du se under "Utløp garanti" under informasjonen om bilen. Dersom nybilgarantien utløper innen 6 mnd, så sørger vi for at du får tilsvarende garanti eller bedre i denne perioden.

Har bilene dere selger komplett servicehistorikk?

Alle bilene vi selger har komplett servicehistorikk. Informasjon om servicedatoer kan du finne i annonsen under seksjonen “Servicehistorikk og tilstandsrapport”

Tar dere innbytte?

Ja! Hvis du fyller inn skjemaet på https://www.rebil.no/selg-bilen-din og krysser av på “innbytte” vil du få en prisvurdering på ditt innbytteobjekt.

Hvor mye blir den totale prisen?

Prisene på nettsiden vår inkluderer omregistreringsavgift og det eneste som kan komme i tillegg er transport hvis bilen skal lenger enn postnummer 4000.

Hvilke bruksmerker er det på bilen?

For å gjøre kjøp av bil så enkelt og transparent som mulig, så viser vi bilder av evt. kosmetisk slitasje som er på bilene vi selger - dette kaller vi for bruksmerker. Alle bruksmerker finner du i annonsen på https://app.rebil.no/ under “Bruksmerker.” Vi ønsker å tilby den mest ærlige måten å kjøpe bruktbil på. Vi synes det er viktig at du vet hva du kan forvente når du kjøper en bruktbil og derfor skjuler vi ingenting. Vi har definerte kriterier for hva vi tar bilder av som du kan se på siden "På ditt lag".

Hvor mye koster det å få bilen levert til meg?

Vi leverer gratis i østlandsfylkene, som er opp til postnummer 4000. Ellers i landet varierer prisene, hvor vi tilbyr kundene vår rabatterte transport-pris. Vi har gode avtaler på levering og finner en rimelig løsning som passer for deg.

Hvilke biler selger dere?

Vi selger mange forskjellige biler. Felles for de alle er at de ikke har gått lenger enn 200.000km, ikke er eldre enn 10 år og har komplett servicehistorikk.

FAQ salg av bil
Hvordan kan jeg vite hva bilen min er verdt?

Hvis du vurderer å selge bilen til Rebil får du et pristilbud, hvor vi viser alle detaljene som gjør det enkelt å vurdere. Vi viser hva vi forventer å selge bilen for, kostnader og selve tilbudet - vi viser tilogmed hva vi forventer å tjene på bilen! Alt dette så det skal bli så enkelt som mulig for deg å vurdere hva som ligger i tilbudet og ta en riktig avgjørelse for deg.

Jeg har heftelser på bilen, hvordan fungerer det?

Hvis du har heftelser på bilen betaler vi heftelsen til banken og resten til deg. Da må du be banken om en slettebekreftelse og sende denne til oss - dette hjelper vi deg selvfølgelig med.

Når betaler dere for bilen?

Vi betaler for bilen og sender bekreftelse på dette senest innen vi henter bilen hos deg / overtar den.

Kjøper dere gamle biler?

Vi tar alle biler i innbytte uavhengig av alder og kilometerstand. Hvis du ønsker å selge bilen din uten innbytte kjøper vi kun biler som er maks 10 år gamle per dags dato og gått maks 200 000 km. Vi jobber med å kunne kjøpe alle biler og forventer å starte med dette i løpet av våren 2023.

Tar dere innbytte?

Ja! Hvis du fyller inn skjemaet på https://www.rebil.no/selg-bilen-din og krysser av på “innbytte” vil du få en prisvurdering på ditt innbytteobjekt.

Hvor mye blir det totale tilbudet?

I vurderingen av bilen din har vi tatt utgangspunkt i forventet utsalgspris for Rebil. Utover dette har vi lagt til grunn kosmetiske utbedringer, omregistreringsavgift, reparasjoner og annet. Her anvendes rabattert pris vi får gjennom våre storkundeavtaler og tar ikke noe påslag på dette. Det er nesten alltid noen ting som må utbedres på en bil og vi synes det er bedre å legge dette til grunn enn å senere gjøre justeringer på prisen.

Hvor lang tid tar det før jeg får et pristilbud på bilen min?

Pricing-teamet vårt jobber på spreng for å svare alle kunder så fort som mulig og vi håper å få svart alle i løpet av 1-2 virkedager.

Hvor mye kan dere betale for bilen min?

Hvis du fyller ut skjemaet på https://www.rebil.no/selg-bilen-din får du et uforpliktende pristilbud på din bil.

Kjøper dere alle biler?

Vi kjøper alle biler som ikke er eldre enn 10 år eller har gått lenger enn 200.000km.

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Chat med oss direkte (chatten finner du nederst i høyre hjørnet.) - eller send inn det du lurer på oss her:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.