«Utover markedssituasjonen, er det viktigste å vurdere kilometerstand på bilen du skal selge opp mot biler som har mest mulig tilsvarende utstyrsnivå som din egen bil. Deretter kommer andre forhold som årsmodell, farge og tilstand. Husk at forhandlere stiller med ekstra garanti og lengre reklamasjonsrett, noe som gir utslag i høyere pris»Trym Østerud, Prisanalytiker i Rebil.

[[cta-innkjop]]

Slik påvirker markedet prisen på bilen

Det er ikke bare bilens egenskaper, alder og kilometerstand som er bestemmende for prisen bilen blir solgt for. Vel så viktig som disse tingene er etterspørselen og tilbudet av denne bilmodellen på tidspunktet du ønsker å selge. Dersom mange bileiere ønsker å gå fra dieselbil til elbil samtidig, vil markedet kunne bli oversvømt av dieselbiler. Når samtidig færre ønsker å kjøpe denne typen bil, må selger redusere sin pris for å få solgt bilen.

Vi henter bilen din der du er!

Markedsverdi vil avvike fra bruksverdi

En feil vi alle mennesker gjør, dessverre også bileiere, er at vi vurderer verdien av en gjenstand ut fra hvilken glede og/eller nytte vi har av den. Denne oppfattede, subjektive verdien vil normalt være forskjellig fra markedsverdien.  Dersom du skal selge en bil bør du derfor huske på at andre ikke vil være opptatt av hvilken subjektiv verdi bilen har for deg og at du kanskje vil få et tilbud lavere enn forventet.

Hvordan prise bilen riktig?

Et naturlig første steg når du skal prise bilen din, er å undersøke prisene til hva tilsvarende modeller ligger ute for i markedet. Du kan finne disse prisene på plattformer for kjøp og salg av bruktbil, hvor et typisk sted å starte er Finn.no. Når du sammenligner priser bør du undersøke hvor mange av tilsvarende modell som ligger ute for salg og hvor lenge annonsene har vært aktive. - Hvis flere biler har vært annonsert over lengre tid, tyder dette på at bilene er priset for høyt. I sammenligningen bør det også tas høyde for andre forhold som påvirker verdien av din bil, som teknisk standard, kjørelengde, grad av vedlikehold og utstyr. Utstyr som normalt har ekstraverdi:

På Finn oppgis annonserte priser og ikke faktiske salgspriser. For eksempel inngår omregistreringsavgift, en avgift som går rett til staten, i totalprisen som oppgis. Når du skal beregne hvor mye du sitter igjen med etter bilsalget, må du ta høyde for denne omregistreringsavgiften og for at kunden mest sannsynlig vil forsøke å prute.

Sammenligner du med bilforhandlere må du huske at forhandlere kan stille ekstra garanti. De har 5 års reklamasjonsrett og enkelte tilbyr serviceavtaler. Dette øker verdien av bilen. Derfor kan det være hensiktsmessig å være 10-20 000 kr under hva en forhandler selger bilen sin for.

Vi vet det er vanskelig å vurdere hva en bra pris for bilen er. Derfor gir vi deg full åpenhet i hele prosessen, slik at du kan være trygg på tilbudet vi gir deg!

Etterspørselen varierer med årstiden

Selv om det kjøpes og selges bruktbiler jevnt og trutt over hele året, vil etterspørselen for enkelte bilmodeller variere med sesongen vi er i. I vinterhalvåret vil bilkjøpere i større grad rette fokus mot biler som er robuste mot norske vinterforhold og glatte veier. Da vil gjerne etterspørselen etter trygge og forutsigbare bilmodeller med gode kjøreegenskaper øke, som for eksempel firehjulstrekk. Skal du selge denne typen bil kan det være lurt å legge ut bilen for salg på høsten eller vinteren. Når vi derimot går mot lysere tider og nordmenn forbereder seg på sommeren, øker gjerne etterspørselen etter mer sporty modeller, som ikke nødvendigvis fungerer like godt på vinteren.

Til tross for sesongvariasjoner, det viktig å huske på kostnadene som påløper ved å eie en bil. For eksempel kan kostnader knyttet til finansiering, forsikring og vedlikehold i sum tale for at du bør selge din bil på et tidligere tidspunkt enn du opprinnelig hadde planlagt.

Kilometerstand påvirker prisen

Kortere kjørelengde kan være et positivt salgsargument under prisforhandlinger, men hvordan vet man om kjørelengden er kort sammenlignet med konkurrentene? For å vurdere hvor attraktiv din bil er i forhold til kjørelengde, bør du ta utgangspunkt i den gjennomsnittlige kjørelengden for en privat bil i løpet av et år. Ifølge NAF er denne mellom 13 000 til 17 000 km. Dersom din bil er representativ for resten av bilene i markedet og kilometerstanden er lavere enn gjennomsnittet, vil dette gjøre din bil mer attraktiv og muligens bidra til at du får en høyere pris for bilen.

Det kan være vanskelig å vurdere hvor hvor 'bra' eller 'dårlig' kjørelengden på din bil er før salg. Vi hjelper deg å forstå bedre.

Oppsummering

Til syvende og sist er det antall selgere og kjøpere av bilmodellen på salgstidspunktet som er mest utslagsgivende for salgsprisen. Deretter kommer andre forhold som bilens farge, alder, kilometerstand, utstyr og tilstand. Etterspørselen kan også variere med årstiden, men her bør man være bevist over kostnadene som påløper ved å utsette bilsalget. Når du beregner salgsprisen må du huske å ta høyde for omregistreringsavgift og muligheten for at kunder vil forsøke å prute.

Rebil ønsker deg masse lykke til med prisingsprosessen!

[[skjema-innkjop]]

Godkjent verksted

Vi er godkjent verksted fra Statens Vegvesen, hvor du får gyldig dokumentasjon på arbeidet som utføres

Alle verkstedtjenester

Vi tilbyr alle verkstedtjenester, som inkluderer service, EU-kontroll og alle andre reparasjoner.

Alle merker

Vi tilbyr verkstedtjenestene for alle bilmerker og bilmodeller.

Behold garantien

Service hos Rebil er gyldig for at du beholder nybilgarantien. Du behøver derfor ikke gjøre dette på et merkeverksted.

Nyhet  🎉

Verksted med
4 enkle steg

Fyll inn skjemaet for å få en uforpliktende pris på arbeidet

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong. Please try again.
Ikon for Rebil sin garanti

14 dagers åpent kjøp

Du får 14 dagers åpent kjøp, finansiering og kostnadsfri forsikring i en mnd.

Ikon for Rebil sin chat

Kjøp eller selg fra sofaen

Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for deg. Derfor kan du gjøre hele prosessen akkurat der du er!

Ikon for Rebil sin rekkevidde

Henting og levering på dagen

Vi henter og leverer der du er - og du får naturligvis pengene raskt rett inn på konto.

Selg bilen med 4 enkle steg

Fyll ut reg.nr og kilometerstand for å se om vi kan kjøpe bilen din

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bestill verkstedtjenester

Opplev den enkleste måten å reparere eller vedlikeholde bilen.

Les mer

Selg bilen din

Fyll ut reg.nr og kilometerstand for å se om vi kan kjøpe bilen din.

Les mer

Kjøp bil

Se vårt utvalg av biler til salgs.

Les mer