Bestill tilstandsrapport

Det er lett å tenke at en periodisk kontroll (EU kontroll) av kjøretøyet er en tilstrekkelig tilstandsvurdering, men denne vurderingen gir ikke informasjon utover sikkerhetsmessige forhold. For å få et helhetlig bilde av bilens verdi bør også teknisk standard, samt andre feil og mangler tas med i beregningen. Hvis du bestiller en tilstandsvurdering hos NAF eller andre bilverksteder vil fagkyndige kartlegge bilens tilstand. Typiske mangler som fremkommer i denne vurderingen er rust, karosseriskader, dårlige bremseskiver, steinsprut og oljelekkasjer. Med en tilstandsrapport å vise til unngår du diskusjon og klager i etterkant av salget og får større troverdighet i din verdivurdering.

Som privat selger omfattes du av forbrukerkjøpsloven og du har plikt til å opplyse om feil og mangler du har kjennskap til. Kjenner du til eller mistenker mangler ved bilen, vil en tilstandsrapport tydeliggjøre omfanget og gi deg mulighet til å fikse feil før et mulig salg. På denne måten kan du være trygg på at prisen samsvarer med bilens verdi og unngå uforutsigbare kostnader i etterkant.

En tilstandsrapport er mere enn en periodisk kontroll. En tilstandsrapport gir deg et helhetlig bilde av bilens faktiske verdi.

[[cta-innkjop]]

Vis servicehistorikk og husk grundig rengjøring

Servicehistorikk omfatter all gyldig dokumentasjon av servicer som er gjort på bilen og referanse til denne dokumentasjonen bør inkluderes i en annonse. Servicehistorikken viser hvor godt bilen har vært fulgt opp og regelmessig service gir trygghet for at bilen er godt vedlikeholdt. Dersom du har foretatt oppgraderinger eller reparasjoner utenom servicen, bør dokumentasjon på disse også legges ved.

Det er også viktig med regelmessig renhold av bilen, både utvendig og innvendig. Innvendig rengjøring gjør at interiøret holder seg bedre og reduserer risikoen for skader. Utvendig vask og polering gjør at lakken holder seg bedre og reduserer faren for rustangrep. Underspyling av bilen bør også gjøres, spesielt under og etter vintersesongen for å fjerne salt og sand.

Utstyr øker verdien av din bil

Utstyret i bilen vil påvirke verdien av bilen. Utstyr som normalt har ekstraverdi er:

Det er likevel verdt å merke at kundenes krav og forventning til utstyr avhenger av bilmodellen, hvor dyrere og nyere modeller forventes å ha et høyere utstyrsnivå enn billigere biler. Andre ting som påvirker bilens verdi er manuelt vs. automatgir og drivlinje.

Vurderer du å oppgradere utstyret på bilen din, bør du tenke på hvordan utstyret påvirker verdien av bilen. Velger du bilseter i drastiske farger, vil trolig verdien av bilen falle da flere foretrekker mer kurante farger.

Det er mange ting som kan bidra til at bilens verdi øker. Et godt eksempel på dette er utstyr som navigasjon eller integrert dab + radio!

Hvilken salgskanal bør du benytte?

Biler kan selges privat, med annonsering via Finn eller annen handelsplattform, eller gjennom forhandler. Privat salg gir normalt høyest pris, men tar ofte lenger tid og innebærer gjerne mer “plunder og heft”. Ved privat salg har man som selger ansvar for evt. reklamasjoner i to år, mens en forhandler vil ha reklamasjonsansvar i 5 år. For å redusere denne usikkerheten velger flere å bytte inn bilen hos forhandler.

Det er de siste årene blitt etablert flere nye forhandlere som primært opererer på nett. Disse selskapene opererer med lavere fortjenestemarginer og store volum av omsatte biler. Dette gjør at prisforskjellen mellom privatsalg og salg til bilforhandlere er lavere nå enn før. Rebil en en av disse nye forhandlerne og har i løpet av sitt første driftsår blitt Norges nest største bilforhandler. Det betyr at vi kjøper og selger 1% av nyere bruktbiler i Norge. Rebil er også rangert som bruktbilforhandler #1 i Norge av våre kunder!

[[usp-generell]]

Tips og triks for å sikre en god annonse på Finn

En ryddig og informativ annonse er viktig for å fange kundenes interesse. Bruk disse triksene for å lage en best mulig annonse:

En ryddig og oversiktlig annonse bidrar til å gjøre bilen mer attraktiv, så det er verdt å bruke litt ekstra tid på utformingen!

Oppsummering

Selger du privat kan du oppnå en høyere salgspris, men har da reklamasjonsansvar i to år. Derfor må du opplyse om eventuelle skader og mangler, og bør kunne vise til en nyere tilstandsvurdering utført av fagkyndige. Selger du bilen hos bilforhandlere blir prisen lavere, men prosessen blir mindre tidkrevende og forhandleren er reklamasjonsansvarlig i fem år.

For å fange kunders oppmerksomhet bør annonsen inneholde informative bilder av høy kvalitet og gi en grundig beskrivelse av bilens tilstand. Legg vekt på behovene din bil dekker for kunden og egenskapene som gjør den attraktiv. Husk alltid servicehistorikk, påkostninger, utstyr og gyldig dokumentasjon. Å kjøpe bil er en stor og kostbar beslutning, og derfor vil trygghet for kjøperen alltid spille en viktig rolle!

Rebil ønsker deg masse lykke til med salgsprosessen!

[[skjema-innkjop]]

Godkjent verksted

Vi er godkjent verksted fra Statens Vegvesen, hvor du får gyldig dokumentasjon på arbeidet som utføres

Alle verkstedtjenester

Vi tilbyr alle verkstedtjenester, som inkluderer service, EU-kontroll og alle andre reparasjoner.

Alle merker

Vi tilbyr verkstedtjenestene for alle bilmerker og bilmodeller.

Behold garantien

Service hos Rebil er gyldig for at du beholder nybilgarantien. Du behøver derfor ikke gjøre dette på et merkeverksted.

Nyhet  🎉

Verksted med
4 enkle steg

Fyll inn skjemaet for å få en uforpliktende pris på arbeidet

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong. Please try again.
Ikon for Rebil sin garanti

14 dagers åpent kjøp

Du får 14 dagers åpent kjøp, finansiering og kostnadsfri forsikring i en mnd.

Ikon for Rebil sin chat

Kjøp eller selg fra sofaen

Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for deg. Derfor kan du gjøre hele prosessen akkurat der du er!

Ikon for Rebil sin rekkevidde

Henting og levering på dagen

Vi henter og leverer der du er - og du får naturligvis pengene raskt rett inn på konto.

Selg bilen med 4 enkle steg

Fyll ut reg.nr og kilometerstand for å se om vi kan kjøpe bilen din

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bestill verkstedtjenester

Opplev den enkleste måten å reparere eller vedlikeholde bilen.

Les mer

Selg bilen din

Fyll ut reg.nr og kilometerstand for å se om vi kan kjøpe bilen din.

Les mer

Kjøp bil

Se vårt utvalg av biler til salgs.

Les mer